Mer lugn och sansad

Många är i dagens samhälle stressade och uppe i varv näst intill hela tiden. Givetvis är det här inte bra för varken kropp eller själv, vår hälsa tar stryk av att ständigt vara stressade. Mindfulness i Falun är ett bra alternativ för att lära sig stressa ner och slappna av. I det här inlägget tänkte jag prata lite närmare

Mindfulness innebär att vara medveten om det som händer i nuet. Det betyder inte att försöka kontrollera eller dölja vad som känns obehagligt, utan snarare att acceptera det och låta det få ta plats. Mindfulness i Falun kan hjälpa oss att bli lugnare och mer avspända, både mentalt och fysiskt. Förutom att vara en bra verktyg för stresshantering, kan mindfulness även motverka ångest och depression.

Det finns olika sätt att öva mindfulness. En enkel övning du kan göra hemma är exempelvis att fokusera på andetagen. Sitt bekvämt och slappna av i kroppen. Försök att inte tänka på något annat än andetagen. Känn hur luften går in genom näsan och ner i magen, och sedan ut igen. Upprepa detta ett par minuter. Detta är en bra grundövning för att börja med mindfulness.

Om du vill lära dig mer om mindfulness, finns det flera olika kurser och retreats du kan gå på. Det finns kurser både online och fysiskt. Du kan söka på internet efter om du är intresserad av mindfulness i Falun eller online. På så sätt kommer du kunna hitta företag som arbetar med det här och som kan ge dig den hjälp du behöver.

Så, ta det lugnt och var medveten om det som händer i nuet. Mindfulness kan göra stor skillnad för både kropp och själ. Börja utöva mindfulness nu och känn skillnaden. I det långa loppet kommer det här göra dig till en lugnare och mer sansad person.