Mina vitvaror gick inte att koppla in

Hejsan, när jag glad i hågen kom hem med ny spis, kyl och frys visade det sig att de inte gick att koppla in för jag hade enfas el i köket. Det hade jag ingen aning om. Problem är till för att lösas så jag hörde av mig till en elektriker i Vänersborg som kopplade in mina vitvaror. Jag hade ju tur och det gick snabbt och smidigt. Nu har jag trefas el i köket. Jag undrar hur många fler som har samma problem?

Nu bor jag i bostadsrätt med individuell debitering av el och det visade sig att det är föreningen som tecknat avtal med leverantören som måste betala för dragningen av kabeln från elskåpet i källaren upp till lägenheten och det kostade nästan 30 000 kronor. Det var de inte glada över att få betala och de är nu rädda för att fler personer ska begära att få trefas indraget. De vill till och med ändra i stadgarna och förbjuda detta men det är ju som att backa in i framtiden. Jag vill avsluta med att säga att det är viktigt för alla som bor i bostadsrätt med individuell elavtal att kolla upp om man har enfas eller trefas el. Detta för att undvika onödiga kostnader. Jag vet inte hur många som har trefas el i sina lägenheter i Vänersborg men jag skulle tro det är ganska många. Det beror på när husen har byggts och huset som jag bor i är 50 år gammalt och på den tiden var det enfas som gällde. Jag är i alla fall nöjd med den elektriker som hjälpte mig så om det är någon i Vänersborg som behöver en elektriker kan jag varmt rekommendera just denne. Och jag lägger en länk till dem så klicka på länken så kommer ni till deras hemsida.